Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 26 okt 2016 / 21:16 uur

‘Andere vagina’s zien krikt zelfbeeld vrouw omhoog’

Vrouwen die net naar afbeeldingen van geslachtsdelen van andere dames hebben gekeken, beoordelen hun eigen geslachtsdeel positiever. Dit blijkt uit een onderzoek van het AMC, zo meldt Het Parool.

Een mooie uitkomst volgens Ellen Laan van de afdeling Gynaecologie, omdat hiermee het verstoorde beeld dat onder sommige vrouwen over het uiterlijk van vagina’s bestaat, zou kunnen veranderen.

„Juiste informatie over de grote diversiteit aan vorm en grootte van binnenste en buitenste schaamlippen zou de stijgende vraag naar schaamlipreducties om cosmetische redenen af kunnen remmen”, aldus Laan.

Onderzoek

In het onderzoek kregen 43 vrouwelijke studenten een aantal foto’s te zien. De ene groep keek naar onbewerkte foto’s van vagina’s, terwijl de andere groep naar foto’s met de thema’s kunst, natuur en architectuur keek. Toen alle proefpersonen na de test hun eigen geslachtsdelen moesten beoordelen, gaven de vrouwen uit de eerste groep zichzelf een hoger cijfer.

Twee weken na de bewuste test werd ditzelfde effect nog steeds gemeten. "Onze resultaten suggereren dat vrouwen positiever over hun eigen geslachtsdeel gaan denken als ze zich bewust worden van het onjuiste en eenvormige beeld van het vrouwelijke geslachtsdeel dat uit de media naar voren komt”, zegt Laan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Andere vagina’s zien krikt zelfbeeld vrouw omhoog’
Sluiten