Puck Roest
Puck Roest Good vibes 4 okt 2016 / 12:37 uur

54 jaar cel dreigt voor wietactivist

Ruim twee jaar geleden nam de Amerikaanse verslaggever Charlo Greene ontslag tijdens een live-uitzending. Nadat ze het laatste item had voorgelezen, zei ze ‘Fuck it, I quit’ en verliet ze de studio. De video ging viral maar daarmee was de kous nog niet af. Greene kan binnenkort namelijk veroordeeld worden tot 54 jaar cel.

De verslaggever stapte twee jaar geleden op na een item over de legalisering van cannabis in de staat Alaska. Ze gaf in de uitzending toe dat ze de oprichter was van de Alaska Cannabis Club en zei zich volledig te willen focussen op legalisering van marihuana. Ze kon dit natuurlijk niet combineren met haar baan als verslaggever.

‘Lynchpartij’

Na de beruchte uitzending raakte Greene buiten de schijnwerpers verwikkeld in een juridische strijd en ze kan nu veroordeeld worden tot maar liefst 54 jaar cel. De voormalig journalist richtte de Alaska Cannabis Club namelijk begin 2014 op, slechts zes maanden voordat recreatief gebruik van marihuana gelegaliseerd werd in Alaska.

https://www.facebook.com/CharloGreeneLive/posts/785282171525895

In die periode startte de politie een onderzoek naar de club van Greene. Ook deden de autoriteiten een aantal invallen. Hierdoor wordt Greene nu verdacht van maar liefst acht strafbare feiten, meldt The Guardian. Volgens experts is de kans klein dat Greene echt achter de tralies verdwijnt. Toch vindt Greene, wier echte naam Charlene Egbe is, het moeilijk om kalm te blijven. De 28-jarige noemt het proces dan ook een ‘hedendaagse lynchpartij’. „Het is duizelingwekkend. Het kan mij namelijk de rest van mijn volwassen leven kosten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
54 jaar cel dreigt voor wietactivist
Sluiten