Puck Roest
Puck Roest Good vibes 28 sep 2016

Zieke vader woont bevalling bij vanuit ziekenhuisbed

Een bevalling is een bijzondere gebeurtenis, maar dit verhaal is extra speciaal. Drie weken voordat de Amerikaanse Jessica Li was uitgerekend, werd er kanker geconstateerd bij haar verloofde en de vader van haar kindje Cagney Wenk. Terwijl Cagney in het ziekenhuis behandeld werd voor de agressieve vorm van kanker in zijn hersenen, kreeg Jessica weeën.

Aan Huffington Post vertelde Marissa Wenk, de zus van Cagney, dat haar broer al dagenlang rond liep met flinke hoofdpijn. Hij bracht daarom een bezoek aan de huisarts en werd onmiddellijk opgenomen. Hij heeft al flink wat behandeling ondergaan. Zo werd er een deel van zijn schedel verwijderd om de druk op zijn hersenen te verlichten en krijgt hij de komende vijf weken nog chemotherapie.

Foto: Sarah Boccolucci Photography

Terwijl Cagney op de intensive care aan het herstellen was van de zware schedeloperatie, kreeg zijn verloofde weeën. Het ziekenhuispersoneel vond het belangrijk dat Cagney de geboorte van zijn kindje bij kon wonen en zorgde er voor dat hij naar zijn verloofde werd gebracht. Het ziekenhuisteam wilde ook dat de bijzondere gebeurtenis uitgebreid werd vastgelegd. Ze schakelde daarom een stichting genaamd Now I Lay Me Down To Sleep in.

Levon’s Birth Story from SarahBoccolucciPhotography on Vimeo.

Emoties en liefde

Fotografe en filmmaker Sarah Boccolucci werd door Now I Lay Me Down To Sleep gevraagd om het unieke verhaal van Wenk en Li vast te leggen. Boccolucci twijfelde geen moment. „De video was met name bedoeld voor de familie. Zodat ze een aandenken hadden aan dit magische moment”, aldus zus Marissa. „Ik denk dat de video een prachtig beeld geeft. Er waren zoveel tranen en emoties, maar ook veel liefde.”

In het hartverwarmende filmpje is te zien hoe Cagney in de hoek van de verloskamer lag zodat hij zijn geliefde kon steunen tijdens de bevalling. Nadat het kindje is geboren, leggen de zusters het jongetje op de borst van Cagney zodat hij de navelstreng kan doorknippen. Na de bevalling worden de bedden van Jessica en Cagney naast elkaar gezet zodat ze samen kunnen genieten van hun kersverse zoontje Levon.

Foto: Sarah Boccolucci Photography

Cagney ondergaat nog vijf weken chemotherapie. De artsen verwachten dat de kanker dan volledig weg is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zieke vader woont bevalling bij vanuit ziekenhuisbed
Sluiten