IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 21 sep 2016 / 09:25 uur

Zeldzaam kalf met twee gezichten geboren

Nee, het is geen promotiestunt voor het Nederlands Film Festival dat vandaag van start gaat. In de Amerikaanse staat Kentucky is écht een kalfje geboren met twee gezichten. Niet omdat het beestje zo leugenachtig is, hij heeft letterlijk twee gezichten.

Het diertje werd geboren op de boerderij van Stan McCubbin. Hij was verbijsterd toen hij de ontdekking deed bij het nieuwste kalfje. In eerste instantie dacht hij dan ook dat het om twee kalfjes ging die tegen elkaar aan lagen.

Bijzonderheden

Er zitten wel heel wat bijzonderheden aan het dier. Zo heeft het vier ogen waarvan het er maar met twee kan knipperen. Ook kan het kalfje alleen rondjes lopen. Wel kan het op alle vier de poten staan, maar echt lopen is nogal lastig. Beide monden van het kalf bewegen op precies hetzelfde moment.

https://twitter.com/TheVoicegh/status/778326742364585985

Tweeling

McCubbin vertelt aan WDRB News: „Van een afstandje gezien dacht ik dat er een tweeling dicht bij elkaar lag. Ik zag twee neuzen. Maar toen ik van dichtbij keek, was ik ondersteboven.” Zijn jonge kinderen en vrouw hadden dezelfde reactie.

„Ik zit te denken, hoeveel dagen heeft het kalf nog?”, voegt hij toe. „Het is een zegen dat mijn vrouw en kinderen en ik dit mee mogen maken, zoiets unieks en zeldzaams.” Het kalfje, dat Lucky genoemd is, is inmiddels een lokale beroemdheid en krijgt een hoop bezoek van nieuwe fans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeldzaam kalf met twee gezichten geboren
Sluiten