Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 16 sep 2016 / 18:00 uur

Terminale vrouw sterft dag voor haar droomhuwelijk

De 25-jarige Anna Swabey kon haar geluk niet op toen zij ten huwelijk werd gevraagd door haar Tinder-liefde Andy, ondanks het feit dat ze terminale kanker had. Helaas mocht ze haar grote dag niet meer meemaken: ze stierf deze week, een dag voor haar huwelijk.

Vorig jaar ontmoette Anna haar toekomstige verloofde Andy op Tinder. Het klikte direct en na een week vroeg Andy haar op date. Voor dat gebeurde moest ze Andy slecht nieuws vertellen: ze had kort daarvoor te horen gekregen dat ze een hersentumor had die niet operabel was. Ze zou nog maar drie jaar te leven hebben. „Ik snap het als je daarom niet meer af wil spreken”, zei ze.

Mijn vrouw

Maar Andy is zo weg van haar dat hij haar alsnog mee neemt op date. Vanaf dat moment ging het snel. De 26-jarige Andy ontmoette Anna’s ouders en al snel wist hij dat zijn Tinder-date de ware was. Hij vroeg haar in juli ten huwelijk, een vraag die zij uiteraard met ‘ja’ beantwoordde. Bang om voor zijn 30e weduwnaar te worden was hij niet. „Ik wil haar gewoon mijn vrouw kunnen noemen”, vertelde hij aan The Mirror. „Ik kan niet wachten tot dat moment daar is.”

Doorzettingsvermogen

Helaas zou dat moment niet komen. Andy en Anna zouden zaterdag 17 september in het huwelijksbootje stappen, maar vrijdag maakte de familie van Anna via Facebook bekend dat ze is overleden. „We kunnen niet omschrijven hoe kapot we zijn van haar overleden, maar bovenal zijn we trots op haar moed en doorzettingsvermogen dat ze liet zien.”

Anna passed away peacefully in the early hours of this morning. I cannot put into words the heartbreak we all feel, but…

Gepostet von Inside My Head am Freitag, 16. September 2016

Ondanks het feit dat doktoren Anna langer te leven gaven, ging haar situatie twee weken geleden flink achteruit. Toch bleef Anna sterk, en enkele dagen geleden publiceerde ze nog een vlog waarin ze te kennen gaf „niet te kunnen wachten om mevrouw Bell te worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Terminale vrouw sterft dag voor haar droomhuwelijk
Sluiten