Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 29 sep 2016 / 12:20 uur

Syrische vluchteling is redder in nood op bruiloft

Met alle berichtgeving over vluchtelingen als groep zou je bijna vergeten dat er veel individuen tussen zitten die zomaar eens je redder in nood zouden kunnen zijn. Dat ondervond een Canadese bruid aan den lijve, en de foto’s van het moment gaan nu de wereld over.

Op haar Facebookpagina beschrijft Lindsay Coulter hoe de stress toesloeg, vlak voordat Jo met haar grote liefde Earl zou trouwen. „Jo’s bruidsmeisjes hielpen haar in haar jurk, toen de rits ineens brak”, schrijf Coulter. De vrouwen probeerden de rits te maken, maar tevergeefs.

Yesterday Jo & Earl were married but before their beautiful wedding another incredible situation occurred. Jo's…

Gepostet von Lindsay Coulter Photography am Montag, 26. September 2016

Syrisch gezin

Gelukkig kwam Coulter met een oplossing, die anders uit zou pakken dan ze had gedacht. „Ik had gezien dat de buren van het door het bruidspaar afgehuurde huis thuis waren, dus ik vroeg een van de bruidsmeisjes of ze hulp wilde gaan halen.”

Zo geschiedde, maar ze kwam terug met bijzonder nieuws: de buren bleken een Syrisch gezin in huis te hebben, dat Aleppo was ontvlucht voor de oorlog. Zowel de vader als de zoon bleek kleermaker van beroep en bood hulp aan.

Vertaalapp

„Ik liep even naar buiten om foto’s te maken van de bruidsjonkers, en toen ik terugkwam, legde de kleermaker net de laatste hand aan de jurk van de bruid”, schrijft Coulter, die meteen een paar foto’s van het mooie moment maakte. De man bleek pas vier dagen in Canada te zijn en sprak geen woord Engels, dus verliep alle communicatie via een vertaalapp. „Ik ben zo blij, ik wil Canadese mensen met heel mijn hart helpen”, vertelt Ibrahim Halil Dudu achteraf tegen de Canadese zender CTV News.

Contrast

Coulter besloot de foto’s te delen omdat ze zo geraakt was door het contrast. „Ik maak foto’s van de mooiste momenten in het leven van mensen, en hier is een man die door de diepste dalen is gegaan om vervolgens onze redder in nood te zijn.” Ze is niet de enige die er zo over denkt, sinds begin deze week is het bericht van Coulter duizenden keren gedeeld en geliket.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Syrische vluchteling is redder in nood op bruiloft
Sluiten