Remco Visser
Remco Visser Good vibes 4 sep 2016

Stuntpiloten omgekomen in Duitsland en VS

In de Amerikaanse staat Texas zijn twee Amerikanen om het leven gekomen toen hun vliegtuigje neerstortte in een rivier Trinity. Het duo probeerde volgens getuigen stunts uit te voeren, berichtten Amerikaanse media zondag.

Reddingswerkers vonden het eenmotorige vliegtuigje ondersteboven in de rivier nabij Dallas. Voor de inzittenden, twee vrienden van 25 en 26 jaar oud, kwam de hulp te laat. Volgens getuigen crashte het toestel zaterdagavond na een mislukte looping, maar de autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd.

Vliegshow

In Duitsland kwam een bejaarde vliegenier om het leven door capriolen in de lucht. In de plaats Neuwied in de deelstaat Rijnland-Palts crashte een 80-jarige piloot tijdens een vliegshow.

De ervaren piloot gooide volgens de politie tijdens zijn vlucht snoepgoed voor kinderen aan kleine parachutes uit zijn machine. Door onbekende oorzaak raakte hij daarbij in een duikvlucht en verloor hij de controle over het toestel. Hij dook vrijwel kaarsrecht naar de bodem. Het vliegtuig vloog direct na de crash in brand.

De vliegshow werd na het ongeval afgeblazen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Stuntpiloten omgekomen in Duitsland en VS
Sluiten