Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 19 sep 2016 / 14:41 uur

Pokémon Go-speler live geslagen en overvallen

Jagen op Pokémons is doorgaans een vredige bezigheid. Een Pokémon Go-speler uit New York werd zondag echter bruut geslagen en overvallen terwijl hij zijn jacht op de diertjes live deelde met zijn volgers.

Het filmpje laat zien dat Rickeybot rustig rondwandelt in Central Park en uit het niets naar de grond wordt geslagen. Een man steelt zijn telefoon en gaat er vervolgens vlug vandoor. Hij zette de telefoon daarna terug naar de fabrieksinstellingen en het beeld ging op zwart.

De volgers van Rickeybot, van wie de identiteit onbekend is, keken mee toen het gewelddadige incident plaatsvond. Aan reacties op de video is te zien dat de ‘fans’ van de gamer geschokt zijn door het incident.

Maandagochtend liet Rickeybot via Twitter weten dat hij in gesprek was met de politie. Hij ging daarna naar het ziekenhuis om zijn kaak te laten nakijken, want die is volgens de jongen flink gehavend. Vervolgens bedankte hij zijn volgers voor de lieve reacties na de overval.

Reageer op artikel:
Pokémon Go-speler live geslagen en overvallen
Sluiten