IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 29 sep 2016 / 13:39 uur

Petitie om condooms voor aliens te lanceren

Wetenschapper Stephen Hawking liet al weten dat we buitenaards leven echt moeten vrezen en die waarschuwing wordt niet lichtzinnig opgevat. Er gaat een petitie rond om condooms de ruimte in te sturen, zodat aliens veilig seks kunnen hebben met aardbewoners.

Eigen beslissing

De Zweedse Associatie voor Seksuele Educatie (RFSU) heeft een campagne gelanceerd die condooms als ‘één van de belangrijkste uitvindingen aller tijden’ beschrijft. Ze wil NASA dan ook overtuigen om condooms de ruimte in te sturen zodat aliens geen vreemde dingen overbrengen. De RFSU claimt dat het een goed idee is, straks komen de buitenaardse wezens in de verleiding om seks te hebben met knappe wereldburgers, weet The Mirror.

„We weten natuurlijk niet hoe de voortplantingsorganen van aliens eruitzien”, geeft de RFSU wel toe. Maar de condoom zegt veel over ons. „Het kleine latex dingetje ziet er simpel uit, maar het is extreem belangrijk. Elk mens kan hiermee over zijn of haar eigen lichaam en leven beslissen.”

Politieke agenda

Dat is dan ook precies de reden dat de RFSU deze vreemde petitie is begonnen: de bijzondere actie moet ervoor zorgen dat condooms gepromoot worden onder aardbewoners. „Als NASA een condoom de ruimte instuurt, zal het bespreekbaarder worden om een condoom te gebruiken. Dit is onze kleine bijdrage om anticonceptie hoger op de politieke agenda te krijgen.”

Ludieke actie

De RFSU is niet de enige die gekke acties bedenkt om veilige seks bespreekbaar te maken. Durex pleit al jaren voor een condoom-emoji. Veel jongeren gebruiken de aubergine als geslachtsdeel tijdens sexting, maar hebben het niet over veilige seks. Vooralsnog is is er geen gehoor gegeven aan het verzoek. Daarom lanceerde de condoomfabrikant de condoom met aubergine-smaak. Ook dat bleek een grap om vooral jongeren te laten praten over veilige seks.

Soa’s

In Nederland krijgen ruim 100.000 mensen per jaar een soa, een seksueel overdraagbare aandoening. Chlamydia, herpes, genitale wratten, gonorroe, hiv, syfilis en hepatitis B komen het meest voor.

Niet iedereen is er op tijd bij, een soatest kan duur uitvallen en wordt niet door iedere zorgverzekeraar vergoed. Voor sommigen is dat best een drempel. In Nederland kunnen jongeren tot 25 jaar, homoseksuele mannen en sekswerkers zich overigens gratis laten testen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Petitie om condooms voor aliens te lanceren
Sluiten