Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 5 sep 2016 / 14:55 uur

Ouders bellen noodnummer om oppas voor zoon

Het alarmnummer 112 bel je over het algemeen alleen in een noodgeval. De politie in het Britse Norfolk kreeg echter een wel heel bijzonder telefoontje binnen van ouders die een ‘noodgeval’ meldden met betrekking tot hun zoon. Dat meldt Metro UK.

Rhiannon Overton werkte op de alarmcentrale toen ouders belden met de vraag of de politie voor hun zoontje kon zorgen. Het ventje had namelijk geen zin om met hen mee te gaan op vakantie. Uit absolute wanhoop besloten ze noodnummer 999 te bellen.

Oppas nodig

De ouders meldden dat het jongetje heftig met zijn benen schopte, omdat hij er niets voor voelde om met zijn ouders op vakantie te gaan. „We krijgen wel eens gekke verzoeken binnen, maar dit spande de kroon”, aldus Overton. „De zoon wilde niet mee op vakantie en dus vroegen ze of wij konden babysitten tot ze terugwaren.”

Uiteraard antwoordde Overton dat de politie niet op het jongetje zou gaan passen: „Toen vroegen ze wat ze dan moesten doen”, vertelt ze. „Ik heb dronken mensen gehad die belden, omdat ze een taxi nodig hadden maar geen geld hadden. Er waren mensen die gearresteerd wilden wonen, omdat ze geen slaapplek hadden. Ik heb mensen gehad die om mijn nummer vroegen, of me wilden ontmoeten, wat ik dan moest weigeren. Maar dit was het toppunt.”

Campagne

De politie in Norfolk krijgt jaarlijks zo’n 90.000 ongepaste telefoontjes en probeert daar met een nieuwe campagne, ‘Make the right call’ iets tegen te doen.

Members of the public are being urged to #MaketheRightCall in a new campaign: http://ow.ly/KBOJ303TTTr

Gepostet von Norfolk Constabulary am Montag, 5. September 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders bellen noodnummer om oppas voor zoon
Sluiten