Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 21 sep 2016 / 06:02 uur

Ontwerpster maakt handtas van dode kat

Modeontwerpster Claire Hobbs uit Nieuw-Zeeland heeft het wel heel bont gemaakt. Van een doodgereden huiskat maakte zij een handtas en dat kan niet op heel veel enthousiasme rekenen.

Gefascineerd

De Nieuw-Zeelandse Claire kwam op het idee van de kattentas nadat zij 15 jaar geleden gefascineerd was geraakt door dode dieren. Ze begon zich in te lezen in taxidermie, de techniek waarbij je leert dieren op te zetten. Sindsdien heeft ze al meerdere gekke creaties ontworpen, zoals een bh gemaakt van dode egels.

Respectloze tas

Maar niet eerder heeft ze zich zoveel woede op de hals gehaald als nu met haar kattentas. Veel dierenliefhebbers schrijven op de veilingwebsite die de tas aanbiedt, dat ze het ‘walgelijk’ en ‘respectloos’ vinden. Anderen gaan zover dat zij de koper van de tas oproepen het beestje alsnog te begraven.

Zij snapt het niet

De ontwerpster snapt niet waarom mensen zo geërgerd reageren. De kat was al doodgereden toen zij hem in de berm van een autoweg vond. "Het was zonde om niets met het kadavertje te doen. Hij heeft een bijzonder mooie kop."

Bieden?

De tas is vanaf 900 euro te koop, maar tot nu toe is er weinig interesse. De veiling sluit morgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontwerpster maakt handtas van dode kat
Sluiten