dbroekhof
dbroekhof Good vibes 30 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Lezerscolumnwedstrijd: Maand van de Geschiedenis

Vanaf 14 september tot en met 6 oktober organiseert de Maand van de Geschiedenis samen met Metro de lezerscolumnwedstrijd over het thema ‘Grenzen’. Doe mee en win mooie prijzen zoals een mooi boeken pakket, tickets voor de Nacht van de Geschiedenis of het Nederlands Openluchtmuseum. De drie winnende columns worden daarnaast medio oktober in Metro geplaatst. Hoe je kunt meedoen lees je onderaan deze pagina.

Thema Grenzen
Van de Chinese Muur tot het IJzeren Gordijn, van sociale scheidslijnen tot culturele of mentale barrières: een grens markeert, verbindt en verdeelt. Grenzen zijn bedoeld om mensen buiten of binnen te houden, om af te schrikken en veiligheid te bieden. Maar of ze nu geografisch, fictief of van prikkeldraad zijn: geen enkele grens is absoluut en eeuwig. Welke grenzen zijn er nu? En welke paralellen kunnen we trekken met grenzen uit het verleden? Zouden er volgens jou grenzen verlegd, bewaakt of overgestoken moeten worden?

Waar ga jij in oktober naartoe?

Honderden culturele organisaties pakken in oktober uit met een prikkelend programma rondom het actuele thema ‘Grenzen’. De Maand van de Geschiedenis staat ook dit jaar garant voor scherpe debatten, spraakmakende sprekers, verdiepende lezingen, filmavonden, exclusieve rondleidingen, theatervoorstellingen, games, boeken en radio- en televisieprogramma’s. Bekijk het complete programma op: www.maandvandegeschiedenis.nl.

Organisatie

Het Nederlands Openluchtmuseum organiseert in oktober de Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland. Met de Metro, ruim 45 partnerorganisaties, 400 culturele instellingen en meer dan 800 boekhandels en bibliotheken brengt het museum geschiedenis dichterbij dan ooit. Het vfonds is voor de derde keer op rij hoofdfinancier van de Maand en de Nacht van de Geschiedenis. Het Fonds voor Cultuurparticipatie is investeerder van de Maand van de Geschiedenis.

Hoe kun je mee doen?
Stuur je column in via metronieuws.nl met als onderwerp: ‘ Maand van de geschiedenis’ . Je artikel wordt bekeken door onze redactie en wanneer hij voldoet aan de voorwaarden geplaatst op onze website, je kunt hier ook je stem uitbrengen. De voorwaarden kun je hier vinden.

Stemmen
Breng je stem uit op de lezerscolumns: ‘ De maand van de geschiedenis’ via onze website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lezerscolumnwedstrijd: Maand van de Geschiedenis
Sluiten