Lisa.Vermeij
Lisa.Vermeij Good vibes 23 sep 2016 / 13:35 uur

Jong liefdeskoppel sterft 5 dagen na elkaar

De Amerikaanse Katie (26) en Dalton (25) Prager kampten allebei met taaislijmziekte. In 2011 trouwde het jonge stel. Nu zijn de twee geliefden pal na elkaar overleden. Katie overleed afgelopen donderdag, vijf dagen nadat haar man Dalton zijn laatste adem had uitgeblazen.

Katie en Dalton leerden elkaar kennen via Facebook. De dokter raadde het de twintigers af om elkaar in het echt te ontmoeten, omdat het gevaarlijk zou zijn als Dalton een infectie zou overdragen op Katie. De twee negeerden het doktersadvies en beloofden elkaar eeuwige trouw. Toch leefden zij gescheiden van elkaar, omdat ze allebei in een andere staat woonden. Ondanks de afstand probeerden ze elkaar zo vaak mogelijk te zien.

Gepostet von Dalton and Katie Prager's Transplant Page am Freitag, 2. September 2016

Laatste keer zien voor zijn dood

Dalton wilde nog heel graag een keer naar Katie reizen om haar een laatste keer te zien voor haar dood, maar dat is helaas niet gelukt. „Hij heeft het zo vaak geprobeerd en had er alles voor over om Katie nog een keer te zien, helaas liet zijn lichaam dit niet toe”, zegt zijn moeder Renee tegen lokale Amerikaanse media.

Katie en Dalton hebben beiden een longtransplantatie gehad. De twee stonden bekend als het ‘Fault in Our Stars’ – koppel en schreef over hun heftige ervaringen met de ziekte en probeerden zo geld in te zamelen voor hun behandelingen.

Taaislijmziekte

Taaislijmziekte is een erfelijke aandoening waarbij het slijm dat op verschillende plekken in het lichaam wordt afgescheiden abnormaal taai is. Mensen met deze ziekte hebben veel moeite met ademen en de gemiddelde levensverwachting is 40 jaar. De moeder van Katie schrijft op de speciale Facebookpagina van Dalton en Katie een bericht, waarin ze mensen oproept iets te doen voor patiënten met de heftige ziekte. „Er zijn drie dingen die je kunt doen, die ook nog eens geen geld kosten. Verzamel informatie over de ziekte, doneer bloed en maak een mooi gebaar voor mensen met deze ziekte”, schrijft moeder Renee.

I know many people have said, "What can I do to help. Anything. " As I sit here I am thinking of how Dalton and Katie…

Gepostet von Dalton and Katie Prager's Transplant Page am Donnerstag, 22. September 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jong liefdeskoppel sterft 5 dagen na elkaar
Sluiten