IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 2 sep 2016 / 15:03 uur

Jochie (8) maakt knuffels voor arme kinderen

De meesten van ons waren als kind onafscheidelijk van hun favoriete knuffel. Zo ook de 8-jarige Melvin uit het Brabantse Esch. Hij vindt dan ook dat elk kind een knuffel verdient. Daarom maakt hij zelf knuffels voor kinderen uit Nepal, vertelt hij tegen Omroep Brabant.

Lievelingsknuffel

In oktober vliegt de kleine held naar Nepal om 300 kinderen blij te maken met zijn zelfgemaakte knuffels. Hij koos voor Nepal omdat het land vorig jaar werd getroffen door een aardbeving. „De kinderen daar hebben nog steeds niks”, vertelt hij tegen de lokale omroep. Hij heeft zelf al sinds zijn geboorte een lievelingsknuffel. „Zo’n lievelingsknuffel gun ik de kinderen in Nepal ook.”

Toen Melvin de beelden zag in april, vertelde hij zijn moeder over zijn ambitieuze plan. Samen met vijftig anderen zette hij al 150 knuffels in elkaar, knuffels die de kleine filantroop zelf ontworpen heeft. Hij wil er in totaal 300 meenemen naar het land. Hij heeft nog zeven weken om de rest van de knuffels te maken.

Pauze

In de herfstvakantie vertrekt Melvin met zijn ouders naar Nepal. Samen met een gids trekken ze de getroffen gebieden door om de knuffels uit te delen. Daarmee is de kous niet af voor de kleine man: „Ik neem dan wel even een jaartje pauze, maar daarna wil ik verdergaan met het inzamelen van knuffels voor kinderen in Syrië.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jochie (8) maakt knuffels voor arme kinderen
Sluiten