Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 28 sep 2016 / 19:35 uur

Gescheiden echtpaar mag oude dag toch samen slijten

Ze zijn al 62 jaar getrouwd, maar de Canadese Wolfram en Anita moesten toch gescheiden verder. Het echtpaar kon niet terecht in hetzelfde verpleeghuis en leefde daarom noodgedwongen acht maanden lang apart van elkaar, wat tot groot verdriet leidde. Dit nieuws brachten we in augustus. Gelukkig is er inmiddels een oplossing gevonden. Dat meldt ABC News.

De 83-jarige Wolfram Gottschalk en zijn vrouw Anita (81) zijn weer samen. Waar het volgens zorginstelling Fraser Health eerder onmogelijk werd geacht, heeft de organisatie er nu toch voor gezorgd dat de geliefden hun oude dag samen kunnen slijten.

All media has right to use these photos and video as well as my previous post which has our statement. A video can also be found on YouTube entitled wolfram and Anita reunited. Thank you!

Gepostet von Ashley Kaila B am Freitag, 23. September 2016

„Het herenigen van koppels zien we als een prioriteit. Dit kan soms langer duren als individuen op verschillende manieren zorg nodig hebben en vooral wanneer familie de voorkeur aan een bepaalde plek geven”, aldus Tasleem Juma van Fraser Health in een verklaring aan ABC News.

Hartverscheurend

Hun hereniging hebben Wolfram en Anita vooral te danken aan hun kleindochter Ashley Bartyik en familie. Ashley plaatste een hartverscheurende foto op Facebook van haar grootouders met het bijschrift: „Dit is de droevigste foto die ik ooit heb genomen.” Op de foto – die meer dan 10.000 keer gedeeld werd – zien we haar opa en oma samen huilen, omdat ze afscheid van elkaar moeten nemen.

Friends please read! This is The saddest photo I have ever taken. This is my Omi and my Opi. As you can see they are…

Gepostet von Ashley Kaila B am Dienstag, 23. August 2016

Een tafereel dat zich veel te vaak en te lang heeft afgespeeld, maar wat nu dus gelukkig voorbij is. Ashley postte vorige week beelden op Facebook, waarop we haar grootouders dolgelukkig met elkaar zien.

„Ze kunnen nu voor de rest van hun resterende levensjaren onder hetzelfde dak wonen en zijn daar ontzettend dankbaar voor”, aldus Ashley die Fraser Health namens haar grootouders bedankt, maar ook de media voor het delen van het verhaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gescheiden echtpaar mag oude dag toch samen slijten
Sluiten