Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 15 sep 2016 / 14:53 uur

Fietsende wereldreizigers krijgen ongeluk nabij huis

Tom Vanhulle en Jemina Sabbe uit België reisden al twee jaar met de fiets de wereld rond. Ze hebben al meer dan 42.000 kilometer afgelegd in meer dan 32 verschillende landen. Op 12 kilometer afstand van hun huis kregen ze een botsing, waardoor ze op de intensive care belandden. Het koppel liep allerlei breuken op, maar is buiten levensgevaar.

Elk continent per fiets

De dertigers hebben een voorliefde voor de fiets en voor reizen. Ze combineerden hun twee passies en reisden per fiets de hele wereld rond. Twee jaar geleden gingen ze op reis naar Canada om daar een jaar lang met de fiets het gehele Amerikaanse continent af te reizen en vervolgens te eindigen in Argentinië, meldt schoonbroer Thierry aan Het Laatste Nieuws. Het jaar daarop begon hun reis in Nieuw-Zeeland, waar ze na enkele bootreizen doortrokken naar Afrika. Soms fietsten ze met een tandem, soms met aparte fietsen. Tijdens hun reis in Afrika fietsten Tom en Jemina voor een goed doel om moeders in Rwanda te helpen. „In die twee jaar hebben is er nooit iets ernstigs gebeurd, op een paar lekke banden na, maar dat kan overal gebeuren”, zegt zwager Thierry.

Aanrijding met een auto

Na al hun wereldse avonturen was het stel een fietstochtje aan het maken in Linden, op 12 kilometer afstand van hun woonplaats in Meensel-Kiezegem. Toen een autobestuurder wilde afslaan, werden de fietsfanaten aangereden door een Ford. De klap veroorzaakte eventjes wat paniek, want er lag een grote plas bloed rondom de auto. Het Belgische koppel werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Leuven. Daar bleek dat de twee allebei een aantal breuken hadden opgelopen, maar buiten levensgevaar waren. Nader onderzoek moet uitwijzen of ze inwendige bloedingen hebben. Als dat niet het geval is, mag het stel weer naar huis, zodat het zo snel mogelijk kan herstellen en weer op de fiets kan stappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fietsende wereldreizigers krijgen ongeluk nabij huis
Sluiten