Remco Visser
Remco Visser Good vibes 4 sep 2016

‘Drugskoerier’ blijkt enorme zoetekauw

In de Zweedse plaats Skellefteå heeft de lokale politie een behoorlijk flater geslagen. De dienders dachten een enorme lading drugs te hebben onderschept, maar keken vervolgens behoorlijk op hun neus, zo meldt The Independent.

Tijdens een verkeerscontrole werden bij een automobilist twintig plastic zakken met wit poeder in de achterbak ontdekt. Toen de automobilist ook nog verklaarde dat hij in het bezit was van amfetamine, iets dat hij later herriep, werden de handboeien tevoorschijn gehaald en werd de man meegenomen naar het bureau.

Dat bleek echter een beetje overdreven. De enorme drugsvangst bleek namelijk te bestaan uit zakken druivensuiker. Na de ontdekking werd de man dan ook direct vrijgelaten.

Drugsprobleem

Zweden kent een van de strengste drugswetgevingen in Europa. Zo is sinds 1988 elke drug verboden in het land, waardoor bijvoorbeeld slechts 9 procent van alle jongeren in het land cannabis hebben geprobeerd.

Desondanks kent Zweden een behoorlijke drugsproblematiek. Sinds 1995 is het aantal drugsdoden met 770 procent gestegen; van 70 incidenten in 1995 tot 609 in 2014. Dat komt neer op 92,9 drugsgerelateerde sterfgevallen per miljoen inwoners, wat een stuk hoger ligt dan het Europees gemiddelde van 19,2 drugsdoden per miljoen inwoners.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
‘Drugskoerier’ blijkt enorme zoetekauw
Sluiten