Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 9 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Deze tiener verdient goud geld met namen verzinnen

Beau Jessup uit Gloucestershire is pas 16 jaar maar heeft nu al een geniale manier gevonden om een zakcentje te verdienen. Een flink zakcentje zelfs. Het Britse tienermeisje voorziet Chinese ouders van Engelse kindernamen en zit er daardoor warmpjes bij.

De ondernemende dame was met haar ouders op reis door China. Ze werd door Chinese vrienden van haar ouders gevraagd om leuke Engelse namen te verzinnen voor hun kinderen. De vrienden van haar ouders bleken niet de enige Chinese ouders die wel wat hulp bij het verzinnen van een Engelse naam konden gebruiken. Een briljant bedrijfsplan was geboren.

Moeilijke tekens

Het is voor veel Chinezen belangrijk dat hun kinderen naast een Chinese, ook een Engelse naam krijgen. Een naam met Chinese tekens zorgt voor veel problemen. Bij het aanmaken van een e-mailadres bijvoorbeeld. Ook het inschrijven bij een Engelstalige universiteit in een ander land wordt lastig met een Chinese naam.

Toen Jessup hoorde dat sommige Chinese baby’s namen als Gandalf en Rolex kregen, besloot ze een website maken waarop Chinese ouders simpel een naam kunnen kopen. Men kiest een aantal eigenschappen die de baby bezit en krijgt dan een rijtje namen. Per naam vraag de Britse omgerekend zo’n 70 cent. Met haar eigen zaak verdient ze 60.000 euro per jaar.

Volgens BNR hebben al meer dan 222.000 Chinese kinderen een naam uit de koker van Jessup gekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.