Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 7 sep 2016 / 14:59 uur

Deze boom staat al sinds 1898 onder arrest

Een boom die gearresteerd is, dat klinkt vreemd. In de Pakistaanse Khyberpas bij Landi Kotal is het toch echt ooit gebeurd. In 1898 werd er een zogenaamde Banyan boom in de boeien geslagen en deze is nog steeds niet bevrijd. Dat meldt The India Times.

Een beschonken man arresteerde de boom. Legerofficier James Squid schreef de arrestatie zo’n 118 jaar geleden op zijn naam, omdat de takken van de boom naar hem toe ‘slingerden’.

De dronken Squid sommeerde een soldaat om de boom te arresteren en hem ook daadwerkelijk in de boeien te slaan, met het resultaat dat de boom aan de grond geketend werd en tot op de dag van vandaag in de boeien geslagen is.

.Aan de boom hangt een bordje met de tekst: „Ik ben gearresteerd. Een Britse officier die op een avond zwaar bezopen was, dacht dat ik mezelf verplaatst had van mijn oorspronkelijke plek en beval een sergeant om mij te arresteren. Sindsdien ben ik gearresteerd.”

Britse macht

Alhoewel het een grappig gezicht is, zijn niet alle lokale bewoners te spreken over de vastgeketende boom. Anderen vinden het juist wel een goede manier om de macht van de Britten die destijds heersten in de omgeving uit te drukken.

De geketende Banyanboom kwam door de jaren heen meerdere keren in het nieuws. De vraag is natuurlijk of hij ooit vrij zal komen.

Reageer op artikel:
Deze boom staat al sinds 1898 onder arrest
Sluiten