IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 20 sep 2016 / 08:45 uur

Couponkoningin helpt 30.000 daklozen aan eten

Wie regelmatig langs vrouwenzender TLC zapt, weet inmiddels dat in ‘couponing’ in Amerika razend populair is. Wie een beetje slim kortingsbonnen uitknipt, kan voor een tientje boodschappen meenemen waar je jaren van kunt leven. Of waar anderen van kunnen leven.

Waar de meeste ‘extreme couponners’ kelders, garages, zolders en bijkeukens vol hebben staan met houdbare producten, doet de 29-jarige Lauren Puryear er iets totaal anders mee. Toen ze hoorde van het fenomeen, besefte ze dat dit de manier was waarop ze duizenden mensen die ’s avonds met een lege maag gaan slapen kon helpen.

Anderen helpen

Lauren zette zichzelf een doel: voor haar 30e wilde ze 30.000 maaltijden hebben uitgedeeld aan mensen die dat zelf niet altijd kunnen betalen. Lauren doet al jaren haar best om daklozen te helpen. Het begon vier jaar geleden, toen haar oma overleed. Die drukte haar op het hart dat het belangrijk is anderen te helpen.

Om oma’s traditie in ere te houden, begon Lauren in 2012 de stichting For The Love of Others. Daarmee wil ze mensen met allerlei verschillende achtergronden kansen geven om ‘een doel in het leven te hebben’. Ondanks dat ze al goed op weg was, was het niet genoeg voor Lauren.

Kortingsbonnen

Tot iemand haar vertelde over het fenomeen ‘couponing’, zoveel kortingsbonnen verzamelen dat je bijna niks hoeft te betalen voor heel veel boodschappen. Ze realiseerde meteen dat ze het kon gebruiken om niet de honderden mensen gelukkig te maken, zoals nu, maar ze kon hier duizenden mensen mee bereiken. „Ik begon met bonnetjes verzamelen voor simpele dingen als spaghetti, gehaktballetjes en vaak kon ik voor weinig tot niks de producten krijgen”, vertelt ze aan NJ.

Als je een beetje je best doet, kun je voor twintig dollar 150 mensen te eten geven. „Er zitten kortingsbonnen in de krant van zondag en je kunt ze online vinden. Je mag er zoveel uitprinten als je wil, dus ik probeer er zoveel mogelijk te verzamelen. Ik match ze dan aan de winkel en zo kan ik gratis producten krijgen.”

Vrijwilligers

Ze hoeft het gelukkig niet alleen te doen, half augustus hielpen acht vrijwilligers om bijna 5000 kilo voedsel in dozen te stoppen, waarmee ze 5100 gezinnen in nood konden helpen. Hoewel het in het begin lastig is, heeft Lauren het couponnen nu onder de knie. Ze heeft er het volste vertrouwen in dat ze de 30.000 mensen voor haar dertigste geholpen kan hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Couponkoningin helpt 30.000 daklozen aan eten
Sluiten