Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 9 sep 2016 / 11:45 uur

Auto vliegt in de fik door Samsung Note

Eerder deze week kwam de nieuwe Samsung Note 7 telefoon al veel in het nieuws omdat de batterij in de brand kan vliegen tijdens het opladen. Samsung heeft wereldwijd een terugroepactie opgezet, waarbij consumenten hun smartphone kunnen laten omruilen. Een man in Florida was waarschijnlijk nog niet op de hoogte van het brandgevaar en dit zorgde voor dramatische schade aan zijn Jeep Cherokee.

https://www.facebook.com/nathan.dornacher/posts/1219365661408942

Niet op de hoogte van terugroepactie

Nathan Dornacher uit Florida was met zijn vrouw en 8-jarige dochter een middagje winkelen. Terwijl hij zijn spullen uit de auto haalde en deze naar binnenbracht, liet hij ondertussen zijn Samsung Note 7 opladen in de auto. Nathan stond binnen in zijn huis toen hij ineens vlammen zag in zijn tuin. De smartphone was ontploft en al snel stond zijn gehele auto in de brand, meldt Fox13news. De man vertelde aan de Amerikaanse nieuwszender dat hij niet op de hoogte was van de gevaren van de Samsung en dat hij de terugroepactie had gemist. Ook maakte hij duidelijk dat hij nooit meer producten zal kopen van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Niemand gewond geraakt

Ondanks dat de pechvogel zijn auto heeft verzekerd, is hij bang dat hij niet de totale kosten van zijn Jeep zal terug krijgen. Nathan heeft zelf nog flink aan zijn auto gesleuteld, waardoor het scheurijzer in waarde is gestegen. Toch laat hij weten dat hij blij is dat er niemand gewond is geraakt. „Het had veel erger kunnen aflopen, de telefoon had ook in de hand van mijn dochter kunnen ontploffen.” Samsung heeft laten weten contact te zullen opnemen met het Amerikaanse gezin.

Wereldwijd zijn in totaal al 2,5 miljoen Galaxy Note 7-toestellen verkocht. Volgens Samsung duurt het zo’n twee weken om de al verkochte toestellen om te ruilen. Het is niet duidelijk of daarna de verkoop van nieuwe toestellen weer van start gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Auto vliegt in de fik door Samsung Note
Sluiten