Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 11 aug 2016 / 14:10 uur

Zwemmen als je ongesteld bent? Niet in dit zwembad

Ze zeggen dat de maatregel uit hygiëne voor de mede-gebruikers van het zwembad is. Maar het lijkt toch erg op een vorm van discriminatie. In Georgie is het in Vake Swimming Pool and Fitness Club niet toegestaan om te zwemmen voor dames die ongesteld zijn. Deze boodschap valt te lezen in de dameskleedkamers van de sportschool. Dit meldt ITV News.

„Beste dames! Blijf weg uit het zwembad tijdens periodes van ongesteldheid”, staat er op het bordje. Ironisch genoeg is de boodschap ook nog eens in rode letters geschreven. Op Twitter spraken verontwaardigde dames hun ongenoegen uit over de allerminst subtiele benadering.

https://www.facebook.com/sophie.tabatadze/posts/1062107833881080

„Realiseren jullie je überhaupt hoe beledigend dit is? En, aangezien we volgens jullie regels het zwembad 5 a 6 dagen per maand niet mogen gebruiken, krijgen we dan ook een voordeliger prijs in vergelijking met de mannelijke bezoekers?”, vraag een Facebookgebruiker zich af.

Incident

De betreffende sportschool kon niet anders dan reageren op de aantijgingen en had haar woordjes klaar. Blijkbaar heeft er in het verleden een incident plaatsgevonden waarbij een vrouw het zwembad heeft „bevuild” met haar bloed. Blijkbaar zijn de eigenaars niet op de hoogte van het gegeven dat het toen inderdaad echt om een incident ging en dat dames met behulp van bijvoorbeeld tampons zonder problemen kunnen zwemmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zwemmen als je ongesteld bent? Niet in dit zwembad
Sluiten