Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 26 aug 2016 / 15:20 uur

Zwaarste jongetje ter wereld kan weer lopen

Twee maanden geleden werd de Indonesische Arya Permana wereldnieuws. De Indonesische tiener was zo zwaar dat hij niet meer kon lopen. Zijn strenge crashdieet lijkt zijn vruchten af te werpen, want de jongen kan inmiddels weer wandelen.

De 10-jarige Arya woog twee maanden geleden maar liefst 192 kilo en was hiermee officieel de zwaarste jongen ter wereld. Zijn ouders waren ten einde raad omdat de jongen maar bleef eten. ,,Hij heeft altijd honger en eet per keer eigenlijk voor twee personen,” vertelde zijn moeder Rokaya Somantri. Het enige wat de jongen deed was eten, slapen en uren badderen. De jongen klaagde over vermoeidheid en kortademigheid en werd op een crashdieet van rijst gezet.

Extreem blij

Naast zijn strenge rijstdieet moet de tiener elk uur zes minuten lopen, doet hij aan krachttraining en zwemt hij elke dag. Goed nieuws voor de tiener want hij begint gewicht te verliezen. Inmiddels kan hij zelfstandig lopen, ook kan hij buiten spelen met zijn klasgenoten. ,,Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe blij ik ben. Het is geweldig om terug te zijn op school, iedereen vind me aardig!” meldt het Australische News.com

Eerst was hij zo zwaar dat hij zijn evenwicht niet kon houden en na een paar stapjes viel hij al om. Door zijn overgewicht kon Arya niet naar school en zijn ouders moesten geld lenen om al het eten te kunnen betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwaarste jongetje ter wereld kan weer lopen
Sluiten