Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 27 aug 2016 / 18:11 uur

Zuid-Koreanen moeten beter hun best doen in bed

Meer inwoners, dat is precies wat ze nodig hebben in Zuid-Korea. En wat is de makkelijkste manier om daarvoor te zorgen? Inderdaad, meer baby’s maken. De overheid van het Aziatische land wil de vergrijzing en de lage geboortecijfers tegengaan. Dit meldt Korea Times.

De overheid spreekt over noodmaatregelen om de bevolking ‘aan het werk’ te zetten. De Zuid-Koreanen krijgen van hun leiders financiële hulp om een gezin te starten. Ze kunnen dit bijvoorbeeld besteden aan vruchtbaarheidsbehandelingen. Ook extra vrije dagen voor nieuwbakken vaders moeten ervoor zorgen dat er meer animo komt voor het op de wereld zetten van nieuwe kinderen

Maatregelen

,,De Zuid-Koreaanse overheid komt met deze maatregelen, omdat we zo wanhopig zijn om de huidige geboortecijfers omhoog te krijgen”, aldus Chung Chin-youb, minister van volksgezondheid. De overheid trekt 51 miljoen euro uit voor de maatregelen.

Sinds 1960 zijn de geboortecijfers van Zuid-Korea al aan het dalen. Dit jaar was er in vergelijking met vorig jaar zelfs een afname van 5,3% in de geboorte van kinderen in Zuid-Korea. In 2010 trok de overheid ook al aan de bel. Toen werden er echter andere maatregelen getroffen: het beter faciliteren van kinderopvang door bedrijven en het makkelijker afgeven van leningen voor huizen behoorden toen tot de maatregelen. Blijkbaar was het plan niet effectief genoeg, waardoor nu opnieuw maatregelen worden getroffen.

Misschien moet de Zuid-Koreaanse overheid eens naar Denemarken kijken. Hier werd een campagne opgezet om de bewoners samen in bed te krijgen. De Deense methode was om stellen op vakantie te sturen, omdat uit onderzoek bleek dat de Scandinaviers op vakantie 46% meer seks hadden dan normaal. De campagne had effect: in de afgelopen maanden werden 1200 baby’s meer geboren dan in dezelfde periode in 2015.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zuid-Koreanen moeten beter hun best doen in bed
Sluiten