Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 29 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo zien mensen die kleurenblind zijn

Wereldwijd is één op de twaalf mannen en één op de tweehonderd vrouwen kleurenblind. De kans is dus redelijk groot dat je iemand kent die kleurenblind is. Voor iemand die geen kleur kan waarnemen, ziet de wereld er heel anders uit. Om dat duidelijk te maken voor mensen die zich niet kunnen voorstellen hoe het is om geen of minder kleur te zien, maakte MVF Global een aantal interessante gifjes.

Iemand die kleurenblind is hoeft niet meteen helemaal geen kleur meer te zien. Er zijn verschillende vormen van kleurenblindheid. Sommige mensen zien bepaalde kleuren minder sterk, zien een kleur helemaal niet of leven zelfs met alleen grijstinten. Bij kleurenzwakte zie je kleuren minder goed, maar je ziet ze nog wel.

Rood- en groentinten

Veruit de meeste mensen die kleurenblind zijn hebben rood-groenkleurenblindheid. Deze mensen kunnen niet of minder goed het onderscheid tussen rood- en groentinten maken.
De gifjes laten zien hoe mensen met verschillende vormen van kleurenblindheid de wereld zien. Heel anders, dat is wel duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zo zien mensen die kleurenblind zijn
Sluiten