Puck Roest
Puck Roest Good vibes 10 aug 2016 / 11:50 uur

Zeldzame wallaby gestolen uit dierenpark Someren

Een bijzondere diefstal in het Brabantse Someren. Uit het dierenpark is een zeldzame witte wallaby gestolen. Het excentrieke dier werd begin mei geboren en was onmiddellijk een blikvanger. Dieven waren ook geïnteresseerd, blijkt nu.

De jonge albino trok zelfs buitenlandse toeristen naar het Slievenpark. In de nacht van dinsdag op woensdag werd het hek opgebroken en werd het spierwitte dier meegenomen. Beheerder en voorzitter Tiny Boots is ontdaan. „Ik denk niet dat we dit kleine diertje nog terug zullen zien”, zegt Boots tegen Omroep Brabant.

Onverwachte bevalling

De geboorte van de jonge wallaby was een verrassing voor de verzorgers. Ze wisten namelijk niet dat de moeder zwanger was, maar opeens stak een wit hoofdje uit haar buidel. De dieven hadden het overduidelijk gemunt op het kangoeroe-achtige beestje. „Ze hebben de schroefjes van het hekwerk losgedraaid en de afrastering omgebogen. Vervolgens hebben ze de wallaby in een hoek gedreven, zo zien we aan sporen. De vader en moeder zijn er nog, het ging ze echt om die witte kleine”, aldus de voorzitter.

Volgens Boots hebben de dieven gewacht tot het jong groot genoeg was en niet meer in de buidel van moeder zat. Er is geen enkel spoor van de daders. De beheerder heeft inmiddels de politie ingeschakeld, maar schat de kans dat hij de wallaby nog terugziet laag in. „We hebben hier geen camera’s hangen, dus we hebben geen idee wie er achter de diefstal zit. Misschien wordt het beestje meteen doorverkocht, het is een zeldzaam exemplaar en dus zeer geliefd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeldzame wallaby gestolen uit dierenpark Someren
Sluiten