Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 30 aug 2016

Zeldzaam wit welpje verkent Hongaars buitenverblijf

In een Hongaarse dierentuin is vrijdag groot feest gevierd, want toen werd daar een zeldzaam wit welpje geboren! Deze leeuwen komen niet veel meer voor; wereldwijd leven er vijfhonderd in dierentuinen en safariparken. Hoeveel er in het wild leven, is niet bekend, want er zijn al meer dan twintig jaar geen tellingen gedaan.

De verzorgers van de dierentuin weten nog niet of het welpje een mannetje of een vrouwtje is, daar wordt later pas naar gekeken. Nu vieren ze alleen maar dat de witte leeuwenpopulatie weer ietsje is uitgebreid.

Het welpje doet het goed, hij of zij verkent al samen met moederleeuw het buitenverblijf. Dat is nog niet altijd even makkelijk, want als moeder haar wil optillen en dat niet meteen lukt, valt het kleintje zo ondersteboven! Nog even oefenen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zeldzaam wit welpje verkent Hongaars buitenverblijf
Sluiten