Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 16 aug 2016 / 14:41 uur

Wie biedt? 200 liter vies bier te koop

Het ziet er prima uit; helder met een goede schuimkraag. Toch is het bier dat speciaal is gebrouwen voor het Berg Bierfestival in Bergen op Zoom niet in te nemen. In totaal is er 200 liter mislukt. Het bier gaat nu in de verkoop, dat meldt Omroep Brabant.

We horen je al denken: wie wil er in hemelsnaam betalen voor bier dat niet te drinken is? Het lukt zelfs de brouwer niet een goed verkooppraatje op te hangen: „Als je het flesje openmaakt is het ‘pssst’ geluid niet sterk genoeg. De reuk had ook beter gekund’’, zegt Jan Hanzen van de organisatie van het festival tegen de omroep.

Ieder jaar brouwt een aantal hobbyisten speciaal voor het festival een eigen bier. Dat bij thuis brouwen altijd iets fout kan gaan, blijkt nu. Wat een smakelijk donker biertje moest worden, is uitgedraaid op een zure substantie.

100 euro

„We hebben een foutje gemaakt bij het brouwen. Dat proef je niet meteen, dat merk je pas na maanden.” De organisatie probeert toch een paar centen over te houden aan de mislukking. „We willen het bier verkopen aan iemand die de alcohol eruit wil halen. De flesjes willen we graag terug.” Voor 100 euro ‘mag’ iemand de 200 liter bier kopen en destilleren.

Bezoekers van het Bergs Bierfestival hoeven zich geen zorgen te maken: er wordt geen vies bier geschonken. „Er komt vervanging. En als het geen topbier is, schenken we het niet”, besluit Hazen. Er zijn ook tientallen andere bieren te drinken. Het festival vindt plaats op 17 september.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wie biedt? 200 liter vies bier te koop
Sluiten