Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 5 aug 2016 / 11:03 uur

Vreemde herenigt dakloze mama met sportende dochters

Een dakloos gezin uit de Amerikaanse stad New York was al door het dolle heen toen drie dochters allemaal mee mochten doen aan een belangrijk sportevenement. Het was echter de vraag of hun moeder hen kon aanmoedigen. Dankzij een anonieme gever werd alles geregeld.

De 11-jarige Tai en haar zusjes Rainn (10) en Brooke (8) wonen al jaren met hun moeder Tonia in een daklozenopvang. Via een organisatie kregen ze de mogelijkheid om gratis te sporten, en wat bleek: de meiden hebben talent. Alle drie blonken ze uit op de atletiekbaan en wisten ze zich de kwalificeren voor de AAU Junior Olympic Games, een jaarlijks sportevenement voor Amerikaanse kinderen.

Geen geld

Natuurlijk hadden de meisjes geen geld voor kleding en attributen, maar de sportvereniging schoot te hulp. Via een inzamelingsactie wist de vereniging bijna 7000 dollar bij elkaar te krijgen, zodat Tai en haar zusjes naar de kampioenschappen konden gaan. Alles leek in kannen en kruiken, maar er was nog een probleem. Moeder Tonia had haar dochters graag willen aanmoedigen, maar had simpelweg niet het geld om naar Texas af te reizen. En dus reisden de meisjes alleen, hun moeder achterlatend.

Verrassing

En toen kwam er hulp uit onverwachte hoek. Ondernemer Ken Smaltz jr. las over het gezin en besloot het vliegticket van Tonia te betalen. De dolgelukkige moeder verraste haar dochters op de baan, vlak voordat Rainn de 3 kilometer moest lopen. Ze omhelsden elkaar keer op keer voordat ze samen naar de baan liepen, waar Rainn uitendelijk de gouden plak zou behalen. „Ik kon niet geloven dat ze er echt was”, vertelt een blije Rainn aan The Guardian. „Eigenlijk dringt het nog steeds niet tot me door.”

Smaltz had zijn lieve gebaar liever uit de publiciteit gehouden, en benadrukt dat hij alleen maar wilde helpen. „Het voelt gewoon goed om mensen te helpen”, besluit hij.

Reageer op artikel:
Vreemde herenigt dakloze mama met sportende dochters
Sluiten