Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 6 aug 2016 / 10:55 uur

Vermist konijn na 5,5 jaar terug gevonden

Het konijn van Iris Meulman uit Meppel was 5,5 jaar geleden ontsnapt uit zijn hok. Wonderbaarlijk genoeg is het knaagdiertje vanochtend ineens weer opgedoken in de tuin van de familie Meulman.

,,Mijn buurvrouw had hem deze week al gezien en mij een foto gestuurd. En heel toevallig zien we hem vanmorgen ineens weer in de tuin,” vertelt Iris Meulman aan RTV Drenthe.

Ontsnapt tijdens vakantie

Destijds ontsnapte het knaagdiertje toen de familie Meulman op vakantie was en een buurvrouw voor het konijn zorgde. Tot haar grote schrik trof de buurvrouw op een dag niet twee, maar één konijn aan in het hok. Na al die jaren is het beestje nu eindelijk weer terug. De konijn is al tien jaar oud en de familie Meulman vraagt zich af of het wel zo slim is om het diertje weer terug te plaatsen in het hok bij zijn zusje, omdat het misschien te stressvol is.

Geen twijfel mogelijk

Er lopen natuurlijk genoeg wilde konijnen rond, maar toch is de familie Meulman er zeker van dat het om hetzelfde konijn gaat als 5,5 jaar terug. ,,Dat weten we door de tekeningen op zijn rug en daarnaast was-ie ook nog redelijk tam”, aldus Meulman.

Reageer op artikel:
Vermist konijn na 5,5 jaar terug gevonden
Sluiten