Remco Visser
Remco Visser Good vibes 30 aug 2016 / 18:37 uur

Verbouwing perron leidt tot ontoegankelijk station

Het is een plek met een rijke historie: het station van Bad Bentheim, net over de Duitse grens met Twente. Maar een verbouwing om het antieke perron aan te passen aan de eisen van deze tijd heeft ervoor gezorgd dat het station zelf niet meer toegankelijk is aan de kant van het spoor, zo meldt omroep Norddeutscher Rundfunk.

Op beelden is te zien dat er behoorlijk geblunderd is tijdens de opknapwerkzaamheden, die ruim 4,6 miljoen euro hebben gekost. Zo moeten treinreizigers die in het stationsgebouw een kaartje hebben gekocht, op een stoel gaan staan en door een raam klimmen om hun trein te halen. De deuren van het historische pand kunnen namelijk niet meer open aangezien het perron met 40 centimeter is verhoogd om rolstoelers het ‘instappen’ te vergemakkelijken.

Communicatie

De Duitse spoorwegen zijn verantwoordelijk voor het perron, maar het stationsgebouw is in beheer bij anderen.

„Het moet eerst slechter worden voordat het beter wordt”, zei burgemeester Volker Pannen. „De meeste mensen zien de humor er wel van in.” Wanneer het euvel wordt opgelost, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verbouwing perron leidt tot ontoegankelijk station
Sluiten