Steven Musch
Steven Musch Good vibes 23 aug 2016 / 09:30 uur

Verbod op neuspeuteren bij Filipijnse politie

Filipijnse politieagenten zijn gewaarschuwd om geen selfies te maken of in hun neus te peuteren tijdens het werk. Dat meldt The Philippine Star.

De nationale politie van de Filipijnen heeft een serie regels opgesteld om alle agenten te herinneren geen dingen te doen die de politie een slecht imago kunnen opleveren. De agenten mogen niet neuspeuteren, maar ook niet roken, kauwgom kauwen, selfies maken en spelletjes spelen. Ook staat op de lijst dat de agenten bij jeuk aan het lichaam niet mogen krabben. Verder mogen ze ook geen vreemde poses aannemen, dus bijvoorbeeld niet op één been gaan staan.

De instructies werden verstuurd nadat agenten de afgelopen weken foto’s van zichzelf op sociale media plaatsten, terwijl zij aan het werk waren in de hoofdstad Manilla. Wat precies de consequenties zijn voor agenten die zich niet aan de regels houden is niet helemaal duidelijk.

Buitenrechtelijke executies

De nieuwe Filipijnse president Rodrigo Dutertes heeft de afgelopen tijd veel meer politie ingezet en wil de komende maanden nog meer gaan investeren in de politie. Hij is sinds zijn aanstelling een gewelddadige ‘war on drugs’ begonnen, waarbij inmiddels duizenden buitenrechtelijke executies hebben plaatsgevonden. Dutertes is bezig met een schoonmaakactie, die gepaard gaat met excessief geweld. Vermeende drugcriminelen worden zonder enige vorm van proces vermoord door het leger en de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verbod op neuspeuteren bij Filipijnse politie
Sluiten