Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 9 aug 2016 / 20:58 uur

Vader timmert schattige mini-woning voor dochtertje

Hoewel veel jongeren pas na hun achttiende uit huis gaan en op jacht gaan naar een eigen woning, heeft de 2-jarige Femke uit Tilburg op haar jonge leeftijd nu al een eigen mini-stulpje. Wel in de achtertuin van haar ouders, maar dat is slechts een detail.

Haar handige vader Peter Ippel heeft het schattige huisje in elkaar getimmerd. Compleet met rode ‘dakpannen’, shingles, en roze gordijntjes. Het idee voor een speelhutje ontstond al toen zijn vrouw hem vertelde dat hij vader zou worden. Maar dat moest wel iets unieks zijn en niet zomaar een houten hutje van de bouwmarkt.

„Ik wilde iets 100% unieks maken wat alleen mijn dochter zou hebben. We moesten wel even wachten of het een jongetje of een meisje werd, maar toen ze er eenmaal was begon ik over het ontwerp na te denken,” vertelt Ippel tegen Metro. Het idee was er dus al een tijdje maar de uitvoering begon een paar maanden geleden.

Elektriciteit

„Mijn schoonvader werkt bij de Praxis en had materiaal liggen. Toen ben ik gewoon aan de slag gegaan. In totaal heb ik vier dagen, verspreid over twee maanden, aan het huisje gewerkt. Ik had namelijk alleen tijd in de weekenden." De Brabander werkte altijd al in de bouw en is nu fulltime timmerman.

Het bouwen zelf kostte hem dus weinig moeite, maar wel zijn vrije uurtjes. Het eindresultaat ziet er in ieder geval indrukwekkend uit. De mini-woning heeft een verlichte veranda, trap, een keukentje en een zolder met dakkapel. Ook zit er elektriciteit in het huisje, zodat er ’s avonds een sfeervol lichtje brandt. Het huisje is zo’n 2,5 meter hoog en 1.80 bij 1.80 meter groot, zodat de 2-jarige Femke er rechtop in kan staan.

Foto: Peter Ippel

Dolblij

Hoewel hij het speelhuisje voor de neus van zijn dochter in elkaar heeft getimmerd, werd ze alsnog verrast op haar verjaardag. „Femke heeft zeker gezien dat ik bezig was, maar toen ik in het eindstadium kwam was ze een weekendje naar mijn schoonouders. Toen ze het eindresultaat zag, was ze dolblij."

De eerste paar dagen waren Ippel en zijn vrouw het meisje kwijt omdat ze constant in haar nieuwe mini-woning zat. „Pasgeleden was Femke opeens verdwenen. Wat bleek: ze had koekjes meegenomen naar haar speelhuis en zat deze heerlijk op te eten op haar zoldertje."

Inspiratie

Verschillende kennissen om hem heen hebben de vader al gevraagd of hij ook een speelhuisje voor hun kinderen wil bouwen, maar dat slaat de timmerman af. Ippel hoopt juist dat andere ouders zijn voorbeeld als inspiratie zien en zelf aan de slag gaan. „Je maakt iets speciaals voor je kind en ik hoop dat andere vaders en moeders misschien daar ook plezier uit kunnen halen."

Bekijk hieronder de foto’s van de mini-woning:

Foto: Peter Ippel
Foto: Peter Ippel
Foto: Peter Ippel
Foto: Peter Ippel
Reageer op artikel:
Vader timmert schattige mini-woning voor dochtertje
Sluiten