Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 2 aug 2016 / 19:55 uur

Tiener bezoekt 268 Londense metrostation’s in 1 dag

Om zijn overleden broer te eren, besloot de 13-jarige Alasdair Clift om geld in te zamelen voor Bloodwise, een bloedkanker stichting. Dit deed hij wel op een speciale manier. Binnen twintig uur reisde de tiener van metrostation naar metrostation totdat hij bijna alle ‘ondergrondse’ had afgestreept.

In totaal bezocht hij in twintig uur 268 stations. Van kleins af aan is Alasdair gefascineerd door het Londense ondergrondse netwerk. De broer van Alasdair overleed op zijn zeventiende aan lymfekanker. Het doel van de tiener was om minimaal 100 pond op te halen via een crowdfundingspagina, maar de donaties overtroffen zijn verwachtingen.

Steun

De teller van het ingezamelde bedrag staat op het moment van schrijven namelijk op 29,533 pond. Dat is zo’n 35,1374 euro. Alasdair begon de tocht samen met zijn vader. Om 5 uur ’s ochtends stond het tweetal op het metrostation van Chesham. Vader en zoon kwamen dinsdag in de vroege uurtjes aan op Heathrow. Ze werden daar met applaus ontvangen door werknemers en reizigers.

https://twitter.com/LadyGagaPict/status/760479046941614081

„We hebben ongelofelijk veel steun gehad. Mensen zochten ons op in de metro om te zeggen hoe geweldig ze de actie vonden. Alle medewerkers van de Londense metrostations stonden de hele trip voor ons klaar. Alasdair voelde zich een ster,” vertelt vader Richard (50) tegen The Guardian. De familie bedankt iedereen die heeft gedoneerd. Het hele opgehaalde bedrag gaat naar de stichting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tiener bezoekt 268 Londense metrostation’s in 1 dag
Sluiten