Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 1 aug 2016 / 14:01 uur

The Beer Mile in Engeland: al bier drinkend rennen

Ze nemen zichzelf wel serieus en toch ook weer niet, de organisators van de Beer Mile World Classic. Het is een internationale race waarbij de renners al bier drinkend een mijl afleggen. Zondag werd de race in Londen gehouden.

Als je de race in je eentje loopt, moet je vier biertjes meebrengen. De eerste nuttig je direct bij de start. Daarna ren je een rondje om het veld en vervolgens drink je weer een biertje. Vier biertjes, vier rondjes. Als je biertje op is, draai je het blikje of flesje om zodat iedereen kan zien dat het daadwerkelijk leeg is. Verspil je bier, door bijvoorbeeld over te geven, dan moet je een extra rondje rennen. De winnaar krijgt een prijs in de vorm van een beker. Je kunt ook met een team meedoen, dan rent iedereen een rondje en drinkt iedereen een biertje.

Koolzuur

Zowel mannen als vrouwen doen mee met de race en het lijkt een pittige uitdaging. Het bier drink je zo snel mogelijk op en dan begin je te rennen. Volgens de deelnemers is het dan ook het moeilijkst om met al dat koolzuur in je maag door te rennen. De enige oplossing: veel boeren! Uiteraard drinkt het publiek een biertje mee, maar dan vanaf de zijlijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Beer Mile in Engeland: al bier drinkend rennen
Sluiten