Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 21 aug 2016 / 11:55 uur

Student maakt lerares zwanger, krijgt miljoenen

Een leerling uit Californië hoeft na zijn middelbare schooltijd nimmer te werken. Niet omdat hij in zijn tienerjaren al het wiel uitvond, maar omdat hij bijna 5,2 miljoen aan schadevergoeding kreeg van zijn school, zo heeft het gerechtshof van de Amerikaanse staat bepaald.

De leerling werd in het gelijk gesteld door de rechter, nadat hij beweerde dat docenten en het bestuur op de hoogte van het feit dat een lerares en hij een seksuele relatie hadden. Volgens zijn uitleg ging het om seksueel misbruik.

Onveilige seks

De verhouding begon toen hij zestien jaar oud was, zo schrijf the Daily Mirror. Ze ontmoetten en elkaar vervolgens regelmatig en hadden ook onveilige seks. De lerares raakte zodoende zwanger van de tiener.

Volgens zijn advocaat is het logisch dat de school zo’n fors bedrag moet betalen. „De bewijzen dat ze op de hoogte waren van wat er tussen hun gaande was, zijn in grote getalen aanwezig.”

41 zaken

Overigens bleek de lerares niet alleen met hem een verhouding te hebben gehad. Nadat hij kenbaar maakte seksueel te zijn misbruikt, kwamen er meerdere andere oud-leerlingen met hun verhaal naar buiten. Het aantal meldingen liep uiteindelijk zelfs op tot 41. Tegen de docent Engels werd in eerste instantie 29 jaar cel geëist. Uiteindelijk werd het slechts een jaar, waarvan ze er maar zes maanden ook daadwerkelijk heeft uitgezeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Student maakt lerares zwanger, krijgt miljoenen
Sluiten