Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 8 aug 2016 / 21:02 uur

Recordpoging landen bezoeken mislukt: te veel bagage

Naar twintig landen reizen binnen 24 uur. „Dat moet lukken”, dacht Vincent Verstijnen. Na langdurige voorbereiding brak de grote dag maandag aan. Helaas mislukte zijn recordpoging al in het vijfde land, op Eindhoven Airport. De reden? Hij miste zijn vlucht door een tas vol kabels en batterijen.

Op het Eindhovense vliegveld wilde een beveiliger weten waarom Vincent een tas met kabels, batterijen en powerbanks mee had. „Ik legde hem uit dat ik bezig was met een recordpoging en dat ik dat met camera’s en telefoons van het eerste tot laatste moment wilde vastleggen”, zegt Vincent tegen RTL Nieuws. De inspectie van de tas duurde zo lang, dat hij zijn vlucht op het nippertje miste.

Missie gestrand op Eindhoven Airport. Tas met kabeltjes, batterijen, powerbanks, etc, etc, moest speciaal gecontroleerd…

Gepostet von 20 Countries in 24 Hours am Montag, 8. August 2016

Vincent zette zijn zinnen op het wereldrecord toen hij een artikel las over drie Noren die negentien Europese landen bezochten in één dag. Hij wilde recordhouder worden door twintig landen te bezoeken.

Reisschema

De reis begon op het drielandenpunt van Schengen, waar Duitsland, Frankrijk en Luxemburg samenkomen. Via België ging hij naar Eindhoven, waar hij het vliegtuig naar Katowice in Polen had moeten halen. Vanaf daar zou hij naar Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk, Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië-Herzegowina, Montenegro, Albanië, Kosovo, Servië, Macedonië en eindbestemming Bulgarije vliegen.

Veel speling in de reistijd had Vincent niet, want volgens het reisschema zou hij in 23 uur en 28 minuten naar de twintig landen reizen.

Jaar puzzelen

Het kostte de avonturier een jaar om de route uit te stippelen waarmee hij het record wilde vestigen. „Je moet op zoek naar de juiste tijden om te vliegen, maar ook kijken waar je snel meerdere landen kunt bezoeken, zoals bij drielandenpunten”, verklaart Vincent.

Hij baalt dan ook ontzettend dat de recordpoging is mislukt. „Misschien had ik beter rekening moeten houden met de veiligheidsmaatregelen en eerder in de rij moeten gaan staan. Ik verwijt niemand iets, die mensen moeten ook gewoon hun werk doen.”

Een nieuwe recordpoging zit er voorlopig niet in. De reis kostte Vincent namelijk veel tijd en 3000 euro aan eigen geld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recordpoging landen bezoeken mislukt: te veel bagage
Sluiten