Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 26 aug 2016 / 11:20 uur

Poppen werken jonge zwangerschappen in de hand

Alhoewel levensechte poppen zo nu en dan worden ingezet als wapen tegen tienerzwangerschappen, blijkt uit nieuw onderzoek dat deze ‘baby-simulators’ juist zwangerschappen veroorzaken.

Wereldwijd worden de poppen tijdens lesjes seksuele voorlichting gebruikt. Je moet ze voeden, knuffelen, verschonen en laten boeren als een echte baby. Zo zouden tieners meer besef krijgen hoe zwaar het ouderschap is, maar dit schrikt ze niet af.

Twee keer vaker

Nieuw onderzoek, dat werd gepubliceerd in ‘The Lancet‘, laat zien dat studenten die zo’n baby hebben moeten verzorgen zelfs twee keer zo vaak zwanger worden als degene die dit niet hebben gedaan. Ook plegen ze 33% vaker een abortus.

Risico vergroot

De Australische studie wees ook uit dat er geen bewijs is dat deze simulatiebaby’s werken. Dokter Sally Brinkman, professor aan het ‘Telethon Kids Institute’ in Australië stelt dat de poppen ‘zeer weinig doen om het risico op tienerzwangerschappen te verkleinen.’

Nu is dus zelfs bewezen dat meisjes die deze lessen niet hebben gehad, juist minder vaak zwanger worden. Volgens de onderzoekster is dit programma slechts nog een ineffectieve manier van het gebruiken van de aanwezige methodes en doet het niets voor de toekomst van tienermoeders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Poppen werken jonge zwangerschappen in de hand
Sluiten