Steven Musch
Steven Musch Good vibes 5 aug 2016 / 06:13 uur

Politie vindt jongetje in koffer op luchthaven Rio

De luchtvaartpolitie in Rio de Janeiro heeft een vrouw aangehouden nadat zij een 11-jarig jongetje in haar tas aan had getroffen. Dat meldt Globo News.

Oplettende passagiers zagen een kleine hand uit de koffer van Natasha Vitoriano Souto steken en schakelden daarom meteen de politie in. Al snel bleek dat er een 11-jarig jongetje in de tas zat. In een video is te zien hoe het jongetje uit de tas kruipt.

Souto zou tegen de politie hebben gezegd dat zij het jongetje mee naar huis wilde nemen in Zuid-Brazilië. „Ik had hem op straat in Botafogo (Rio de Janeiro, red.) gevonden bij een stoplicht. Het jongetje vroeg mij of ik hem alsjeblieft wilde adopteren.”

Adoptie en misbruik

Ook zou het jongetje, volgens de vrouw, tegen haar gezegd hebben dat hij werd misbruikt. „Zijn moeder was drugsverslaafd en hij was geadopteerd door een familie die hem na een jaar al in steek liet, alsof hij niets betekende.”

Volgens de politie is er nog geen officiële aangifte gedaan tegen de vrouw, maar voor het onrechtmatig opsluiten van een kind staat een gevangenisstraf van twee tot zes jaar. Het jongetje is ondergebracht bij jeugdzorg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie vindt jongetje in koffer op luchthaven Rio
Sluiten