IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 17 aug 2016 / 20:00 uur

Politie schiet doorgedraaide pitbull neer

In Bussum heeft de politie vanmiddag een hond doodgeschoten. De agenten moesten het dier uit zijn lijden verlossen toen deze zó agressief was, dat hij zelfs op een mes bleef inhappen. Dat meldt RTV NH.

De hond had een loslopende kat gebeten en was ermee aan de haal gegaan. Een getuige vertelt aan NH dat de hond onder de schutting door was gekropen. „Toen heeft hij ‘m gezien of geroken en is eropaf gegaan. Die kat heeft geen schijn van kans gehad.”

Opdringerig

Wanneer de pitbull de kat heeft losgelaten, gaat hij op een man met een hond af. De opdringerige pitbull laat de hond van de man nogal schrikken en dreigt hem aan te vallen. De man gaat tussen de twee dieren instaan, met een mes in zijn handen.

De politie laat weten dat het baasje de pitbull probeerde weg te schoppen. Als dat niet lukt, besluit hij met een mes op de hond in te steken. Uit zelfverdediging, zegt hij. Volgens de getuige is dat niet waar, de hond zou in het mes zijn gelopen. „Ik zag dat hij vijf à zes sneeën had.”

Lijden

Na het arriveren van de agenten, wordt het inmiddels verzwakte beest neergeschoten. Er gaat nog steeds dreiging vanuit. De agent wil het eigenlijk niet, maar besluit hem toch uit zijn lijden te verlossen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie schiet doorgedraaide pitbull neer
Sluiten