Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 22 aug 2016 / 10:13 uur

Pijnlijke blunder: niet Milow, maar K3 is de winnaar

Pijnlijk: tijdens de uitreiking van de Zomerhit van het Vlaamse Radio 2 werd de verkeerde artiest uitgeroepen tot winnaar. Heel even dacht Milow dat hij de winnaar was.

Een grote fout

Het moest de apotheose van de avond worden in het Belgische Blankenberge, de bekendmaking van de winnaar van de Radio 2 Zomerhit. Maar toen ging het fout. Voor een groot publiek werd Milow uitgeroepen tot de winnaar.

Wat daarna volgde was een pijnlijk stukje televisie. Milow, die al enthousiast het podium was opgerend, kreeg van de presentator direct te horen dat er iets niet goed was gegaan: „Blijkbaar hebben we een probleem. Als televisiemaker word je daar onnozel van en weet je dat je daar nooit kan uitlullen. Mijn oprechte excuses Milow.”

Pijnlijk moment

Het pijnlijke moment bleef nog even voortduren terwijl er werd gezocht naar de echte winnaar. Ondertussen stond Milow nog steeds op het podium, hetzij een beetje ongemakkelijk. „Ik wil alvast iedereen bedanken. Ik neem aan dat de winnaar Clouseau is”, zei hij over de andere genomineerden.

Ook dat bleek niet de juiste winnaar. K3 was de gelukkige met hun hit ‘Ushuaia’. De meiden kwamen toen het podium op om hun prijs in ontvangst te nemen.

Enveloppe

Na afloop bleek dat alle vier de namen van de genomineerden in de enveloppe zaten. Toen bekend werd dat K3 de winnaar was, is hun naam uit de enveloppe gehaald waardoor de enveloppe met drie verliezers naar het podium werd gebracht. De naam van Milow kwam bij toeval als eerste uit de enveloppe.

Op sociale media krijgt de zanger tal van steunbetuigingen. De organisatie zit ondertussen flink mee in de maag de de gebeurtenis: „In de bewuste enveloppe zaten de vier namen van de genomineerden, maar iemand was vergeten er de drie niet-winnaars uit te halen. Dit is een menselijke fout. Wij bieden Milow onze oprechte excuses aan.”

https://twitter.com/desmetdga/status/767619872033501184

Toch wordt er ook gedacht dat het voorval doorgestoken kaart is om aandacht te trekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pijnlijke blunder: niet Milow, maar K3 is de winnaar
Sluiten