Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 9 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Peuter zonder armen en benen krijgt matchende pop

Het 2-jarige meisje Harmonie-Rose Ivy Allen uit Engeland heeft al de hele week een grote lach op haar gezicht staan. Harmonie kreeg namelijk een heel speciale pop cadeau, die perfect bij haar past.

Harmonie heeft last van de ziekte Meningitis B vanaf dat zij 11 maanden oud was. Artsen gaven haar een kans van 10 procent om te overleven, maar de peuter was sterk en is er nog steeds. Verdrietig genoeg moesten vanwege de slopende ziekte wel zowel haar armen als benen geamputeerd worden, slechts tien dagen nadat ze haar eerste stapjes had gezet.

Hoewel doctoren er niet zeker van waren of Harmonie blijvende schade aan haar hersenen zou oplopen vanwege de Meningitis, lijkt het erop dat dat niet het geval is: Harmonie is een vrolijk, speels kind. En dat speelse meisje kreeg kortgeleden een nieuw maatje om mee te spelen in de vorm van een pop met de naam Rebecca.

American Doll

Harmonie is extra blij met haar nieuwe speelmaatje omdat Rebecca op haar lijkt: de American Doll mist – net als zij – beide armen en benen en heeft protesen. „Ze zei tegen me: ‘mama, zij is net als mij’”, zegt de moeder van Harmonie, Freya, tegen ABC News. „Ze vindt het heerlijk om haar prothesen af te doen en naast Rebecca te luieren.”

Yesterday we decided to give Harmonie her doll because she coped so well with hospital… There is something special…

Gepostet von Hope 4 Harmonie am Montag, 1. August 2016

Freya kocht de pop voor de verjaardag van Harmonie in november, wanneer het meisje 3 jaar oud wordt. De moeder kon echter niet wachten met het cadeau en gaf de pop nu al aan haar dolgelukkige dochtertje. „Ik hoop dat het haar een beetje aanmoedigt om beenprothesen iets meer te gebruiken. Op het moment ziet Harmonie haar benen meer als hindernis dan iets wat haar gaat helpen”, zegt Freya.

„Harmonie heeft nog nooit iemand anders met een viervoudige amputatie gezien, dus het is fantastisch om haar te laten zien dat ze niet de enige is. Ik denk dat zij en Rebecca de beste vriendjes worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Peuter zonder armen en benen krijgt matchende pop
Sluiten