Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 27 aug 2016 / 08:37 uur

Oud-rugbyspeler (78) verjaagt inbrekers met thee

Voormalig professioneel rugbyspeler John Ranson (78) stond woensdagochtend raar te kijken toen er drie mannen in zijn huis op Malta stonden. Toch bleek hij ook op zijn oude dag onverschrokken: hij jaagde de inbrekers namelijk weg met een heet kopje thee.

Ranson stond vroeg op om een kop thee voor zijn vrouw te zetten. Vervolgens liep hij naar de garage om voer voor zijn vissen te halen. Daar zag hij plotseling voeten achter de deur bewegen. Het volgende dat hij zag was een geweer: hij stond oog in oog met drie indringers, die allemaal een bivakmuts droegen.

‘Handelen vanuit instinct’

„Ik dacht eerst dat iemand een grap uithaalde, maar toen ik zag dat ze mutsen droegen en dat een van hen een geweer had, wist ik dat het echt was. Ze kwamen niet langs voor een broodje bacon”, zegt Ranson tegen de krant de Times of Malta.

Vanuit zijn instinct gooide meneer Ranson, voormalig internationaal rugbyspeler uit Engeland, de deur in het gezicht van de eerste inbreker. Hij gooide de hete thee richting de tweede en zijn lege kop naar het hoofd van de derde inbreker.

Inbrekers verjaagd

Ranson gooide de garagedeur vervolgens dicht en begon willekeurige mannennamen te roepen. Zo wekte hij de indruk dat hij niet alleen was. „Ik was alleen gewapend met mijn stem en een hete kop thee”, vertelt de man.

Zijn heldhaftige actie was voldoende om de inbrekers af te schrikken. Ze namen de benen en gingen er zonder buit vandoor. Ranson deed aangifte bij de politie, maar helaas ontbreekt van de inbrekers nog elk spoor.

Het oudere stel voelt zich sinds het incident een stukje onveiliger. Ramen en deuren die ze eerst open lieten, gaan voortaan op slot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oud-rugbyspeler (78) verjaagt inbrekers met thee
Sluiten