Metro
Metro Good vibes 27 aug 2016 / 07:27 uur

Noorse man zit uur vast in openbare toiletpot

Een Noorse man zat vrijdagochtend vast in een openbaar toilet toen hij probeerde de telefoon van een vriend uit de pot te vissen. Na een uur tussen urine en uitwerpselen kon hij door de lokale brandweer worden bevrijd.

De 20-jarige Cato Berntsen Larsen was vrijdag met een vriend op pad. Die liet zijn telefoon in een openbaar toilet vallen in het Noorse plaatsje Drammen. Het openbare toilet is nog van de oude stempel, waarbij er een tank onder het toilet zit die niet is aangesloten op de riolering. Geen probleem dus om achter de telefoon in het toilet aan te klimmen.

Muurvast

Zo gezegd, zo gedaan. „Ik was slank genoeg om erin te gaan”, vertelt Larsen aan de Noorse krant Drammens Tidende. Zijn reddingsactie liep echter iets anders dan gepland. „Erin ging makkelijk, maar eruit komen lukte niet. Ik zat een uur vast en dat was erg onprettig.”

De lokale brandweer moest uitrukken om Larsen uit zijn onaangename positie te bevrijden. Het toilet werd stukgeslagen om de weg naar boven vrij te maken. Larsen raakte daarbij gewond aan zijn arm. Hij heeft zijn lesje inmiddels geleerd: „Ik klim nooit meer in een toilet. Mijn lijf doet zeer en ik wil graag naar huis”, zei hij.

Het is niet bekend of de telefoon het incident heeft overleefd. Larsen heeft zich in elk geval bewezen als een échte vriend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noorse man zit uur vast in openbare toiletpot
Sluiten