Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 9 aug 2016 / 21:34 uur

Moeder maakt bucketlist voor dochter met oogziekte

Ze was slechts 2 jaar oud, toen Cailee Herrel werd gediagnostiseerd met een zeldzame ziekte, die ervoor zorgt dat ze binnen enkele jaren totaal blind zou worden. Maar nog voordat het zover is besloot Cailee’s moeder om de bucketlist van haar dochter te realiseren.

Moeder Catrina Frost plande een ‘sightseeing bucket list’ voor Cailee, waarbij ze onder andere een reis naar de oceaan verzorgde en een magische vakantie in Disneyland voor het meisje regelde. Speciaal voor het voltooien van de bucketlist heeft de familie van Cailee een fonds opgericht. „Een vriendin van mij verloor haar zicht acht jaar geleden. Ik kan me niet voorstellen hoe dat voelt, dus ik vroeg haar of alles gewoon zwart was”, zegt Catrina tegen de Daily Mail.

„Ze vertelde mij dat het niet zo was, omdat ze een herinnering van beelden had. Dus als ik zou zeggen dat ik een geel shirt aanhad, dan kon haar gedachten dat zien. Dat is waarom we de sightseeing bucket list hebben gecreëerd. Het is belangrijk voor de toekomst van Cailee.”

Oceaan en sprookjes

Zo kwam het dat Cailee kortgeleden voor het eerst in haar leven de oceaan zag, en oog in oog kwam te staan met alle prinsessen uit de sprookjes van Disneyland.

Om haar dochter voor te bereiden op het verliezen van het zicht, heeft Catrina ervoor gezorgd dat Cailee alvast braille leert en met een blindenstok leert lopen. Er zijn plannen om ervoor te zorgen dat Cailee mee op kamp kan met andere mensen met een visuele beperking, waar ze kan paardrijden, bergbeklimmen en hiken. „We willen allemaal hetzelfde voor kinderen. Dat verandert niet omdat ze visueel gehandicapt is”, zegt Catrine in het interview.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder maakt bucketlist voor dochter met oogziekte
Sluiten