Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Good vibes 21 aug 2016

Meisje (8) schrijft ontroerende brief aan Obama

„Ik denk dat dit land meer spunk nodig heeft.” Zo opent de achtjarige Lily haar brief aan niemand minder dan Barack Obama, de president van de Verenigde Staten. „Door alle terroristische aanslagen, het Zikavirus en de oorlogen is ons land een hele trieste plek. Kunt u niet eens iets leuks doen?”

Onder ‘iets leuks’ verstaat het meisje ‘een tie-dye t-shirt en een korte broek aantrekken naar een belangrijk evenement, waterskiën in de Caraïben of het gezin Obama meenemen naar Disney Land’. Ze schrijft dat aan de president, omdat ze bezorgd is: „Zorg er ook voor dat u de mensen kalmeert. U heeft geen idee hoeveel zorgen ik me maak om de politiek in dit land.”

"I think this country needs more spunk." —Lily. Lily is eight years old. Her dad serves in the Air Force. And she wrote…

Gepostet von The Obama White House am Freitag, 12. August 2016

Lily, wiens vader bij de luchtmacht zit, kreeg antwoord op haar hartverscheurende brief van niemand minder dan Obama himself. In zijn antwoord – dat het Witte Huis vorige week publiceerde op Facebook – bedankt hij de achtjarige voor haar suggesties en probeert hij haar gerust te stellen.

Verbeelding en dromen

„Ik weet dat de dingen die in deze wereld gebeuren zorgwekkend kunnen zijn, maar we kunnen het verschil maken als jonge mensen zoals jij zich focussen op groeien, leren en zich uitspreken over moeilijke kwesties waar onze natie mee te dealen heeft”, schrijft de Amerikaanse president. „Zo lang ik president ben en nog ver daarna, zal ik ervoor vechten dat kinderen als jij door niets anders worden gelimiteerd dan de wijdte van hun verbeelding en de grootte van hun dromen.”

Tie-dye shirt

Hoewel Obama de jonge Lily dankbaar is voor al haar adviezen, is hij over haar idee van het tie-dye shirt iets voorzichtiger. „Ik weet niet hoe de First Lady of mijn dochters daarover denken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meisje (8) schrijft ontroerende brief aan Obama
Sluiten