Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 2 aug 2016 / 14:39 uur

Man plaatst kind in neushoornverblijf dierentuin

In Ierland is ophef ontstaan rondom foto’s die afgelopen weekend op Twitter verschenen. Daarop is te zien hoe een man een kind binnen het hek van het neushoornverblijf laat staan. Dat nadat kort geleden een gorilla afgeschoten moest worden toen een kind het verblijf was gevallen.

Getuigen meldden dat het jongetje samen met drie volwassenen was. Te zien is dat het kind niet bang is. „Het is ontzettend dom om zoiets te doen. Hij was maar een paar meter verwijderd van de neushoorns”, vertelt een van de omstanders aan de Ierse krant Mirror. „Mensen die het zagen gebeuren, raakten overstuur”, aldus een andere man. Volgens hem probeerde het mannelijke familielid het kind nog verder het verblijf in te duwen, maar durfde het kind dat niet.

Gestolen pinguïn

In de Dublin Zoo ging het al vaker fout. Zo werd in 2006 een tiener aangevallen door een tijger. Die greep de arm van het meisje toen het dier door twee hekken wist te breken. In 2008 ontsnapte een orang-oetan toen er een schoolklas langs het apenverblijf liep en in 2010 werd een pinguïn zelfs gestolen uit het park, als ‘grap’.

Een woordvoerder van de dierentuin laat weten dat het incident intern wordt onderzocht. De veiligheidsnormen van de ‘savanne’ waarop de witte neushoorns verblijven, worden opnieuw beoordeeld.

In mei dit jaar moest gorilla Harambe doodgeschoten worden in een dierentuin in het Amerikaanse Cincinnati, Ohio, nadat een jongen in zijn verblijf terecht was gekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man plaatst kind in neushoornverblijf dierentuin
Sluiten