Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 29 aug 2016 / 07:45 uur

Man (42) springt van trap na horen celstraf

Een man uit het Amerikaanse Dillonvale heeft zichzelf doodgesprongen nadat hij van de rechter te horen had gekregen dat hij 13 jaar moest brommen. De man zag dat duidelijk niet zitten en sprong van de derde verdieping naar beneden. Dat meldt The Intelligencer.

Celstraf van 13 jaar

De 42-jarige Jason Binkiewicz werd veroordeeld tot dertien jaar cel voor poging tot moord. Hij schoot een man op 27 november vorig jaar in het gezicht in Newtown en werd op 6 juli van dit jaar schuldig bevonden.

Officier van justitie, Jane Hanlin, verklaarde in een persconferentie: „Onze procedure is om de gevangene na de uitspraak naar de gevangenis te vervoeren. Toen meneer Binkiewicz naar buiten werd begeleid richting de lift, rende hij weg richting het trappenhuis en gooide hij zichzelf over de leuning.” Volgens Hanlin had niemand het incident kunnen voorkomen: „Soms wordt een gevangene boos op het slachtoffer of op een rechterlijke ambtenaar, maar niet zoiets als dit. Dit is hartverscheurend voor iedereen.”

Het gerechtsgebouw werd vrijdagmiddag gesloten, maar zal maandag weer opengaan.

Begeleider met schrik vrij

De man die Binkiewicz begeleidde kwam er zonder kleerscheuren vanaf: „Ik heb de beveiligingsbeelden gezien en het is beangstigend te zien hoe weinig het had gescheeld of Robert Price was met de gevangene mee naar beneden getrokken”, verklaart agent Fred Abdalla. Binkiwicz had zijn handen geboeid, maar zijn benen waren vrij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man (42) springt van trap na horen celstraf
Sluiten