Remco Visser
Remco Visser Good vibes 24 aug 2016 / 18:30 uur

Krasse knar knalt overvaller neer

Een bejaarde man heeft eerder deze week in Detroit flink van zich afgebeten. De krasse knar schoot namelijk eigenhandig een misdadiger neer die hem probeerde te beroven, aldus The Washington Times.

Die 91-jarige man werd overvallen toen hij bij een apotheek zijn auto wilde verlaten. Tijdens de beroving waarschuwde het opaatje de crimineel tot vier maal toe dat hij gewapend was, maar dat bleek tevergeefs. Uiteindelijk besloot de bejaarde man de daad bij het woord te voegen en een vuurwapen te trekken.

Toen de overvaller zelf ook een voorwerp uit zijn jaszak trok, haalde de man de trekker over. Hierbij werd de crimineel in de nek geraakt, waarna hij op de vlucht sloeg. De politie kon de dader echter al redelijk snel in de kraag vatten.

Zelfverdediging

De bejaarde hoeft niet te vrezen voor straf, zo meldde de plaatselijke politiechef. „Het slachtoffer had een vergunning om een wapen bij zich te dragen en maakte daar gebruik van toen hij werd overvallen”, aldus sergeant Martin Campbell.

Vanwege de wapenvergunning bekijkt de politie het voorval dan ook als zelfverdediging. De overvaller, die na de schietpartij in het ziekenhuis belandde, is vastgezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Krasse knar knalt overvaller neer
Sluiten