Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 30 aug 2016 / 15:02 uur

Koppel trouwt tussen puinhopen na aardbeving Italië

Het Italiaanse stel Roman en Martina Adazzi is zondag getrouwd. Een gelukkige gebeurtenis, die zich echter wel voordeed op een tragische plek. De twee trouwden tussen het puin in Acquasanta Terme, de gemeente in Midden-Italië, die vorige week zwaar werd getroffen door de aardbeving.

Het stadje werd compleet verwoest door de aardschok met een kracht van 6.2 op de schaal van Richter. Huizen in het dorp stortten in en de kerk raakte beschadigd. Toch besloot het koppel om de bruiloft door te laten gaan in het dorp waar Roman geboren en getogen is. „Zo konden de inwoners een dag aan iets anders denken”, aldus de bruidegom tegen CNN.

Naschokken

Trouwen in de kerk ging niet lukken door de vele brokstukken en beschadigingen. Het stel beloofde elkaar daarom eeuwige trouw in de openlucht, op het plein bij de kerk, vergezeld door familie en vrienden. De naschokken waren nog steeds te voelen. „Ik houd van de gemeente en van de mensen, dus waarom zou ik ergens anders trouwen?”, aldus Roman.

Onbezorgd was het niet altijd. „Natuurlijk was ik bezorgd en nerveus, maar uiteindelijk is alles goed verlopen”, verklaarde Martina achteraf over haar bijzondere huwelijk.

De aardbeving van vorige week woensdag in Midden-Italië was verwoestend. Meer dan 290 mensen kwamen om en honderden gebouwen zijn ingestort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koppel trouwt tussen puinhopen na aardbeving Italië
Sluiten